Polonia este cea mai apropiată țară din UE de Ucraina, un partener strategic, economic și cultural. Volumul de mărfuri importate din Uniunea Europeană prin Polonia, conform datelor din 2023, a depășit 4,6 milioane de tone, în valoare de peste 6,5 miliarde de dolari. Principalele articole de import sunt produse alimentare, medicamente, aparate de uz casnic, produse din industria ușoară și ajutoare umanitare.

În 2023, exporturile ucrainene către această țară au fost de 11,5 milioane de tone de produse în valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari. Din Ucraina în Polonia sunt aduse minerale, lemn, produse agricole. De asemenea, Polonia acționează adesea ca o regiune de tranzit – transportatorii ucraineni livrează mărfuri și materii prime către alte țări din Uniunea Europeană prin teritoriul acestei țări. În același timp, transporturile de mărfuri din Polonia, Uniunea Europeană către Ucraina și înapoi au propriile lor specificități.

Caracteristicile transporturilor de mărfuri din Polonia, Uniunea Europeană în Ucraina și invers

Transportul de mărfuri către Polonia și UE dinspre Ucraina și în sens invers este reglementat de normele legislative ale celor două țări în același timp, precum și de legile unificate ale UE. Prin urmare, dacă este necesar să livrați bunuri și materii prime companiei, este mai bine să vă adresați unui transportator cu experiență, care nu numai că va asigura transportul în timp util, dar și respectarea deplină a tuturor reglementărilor. Aceasta este singura modalitate de a elimina riscurile de întârzieri, eșecul livrării din cauza lipsei oricăror documente, confiscarea încărcăturii și chiar reexportul.

Transportul cu camionul cu Fahrwest Logistics

Compania Fahrwest Logistics efectuează transport multimodal de marfă în Polonia și Uniunea Europeană, oferă să folosească serviciile unor profesioniști tuturor celor care țin la timpul și banii lor. Colaborarea cu o companie de camioane cu experiență garantează astfel de avantaje:

  • Transportul multimodal de marfă către Polonia și Uniunea Europeană este organizat de o echipă de specialiști, astfel încât totul va fi gândit până la cel mai mic detaliu.
  • Etapele bine ajustate ale transportului de marfă și munca bine coordonată a echipei în toate etapele permite realizarea celor mai complexe proiecte rapid, calitativ și ieftin.
  • Oferim consultanță și ajutăm la întocmirea documentelor de însoțire a mărfii, inclusiv a certificatelor sanitare.
  • Încărcarea, descărcarea, transportul de marfă pe calea ferată din Polonia în Ucraina și în direcția opusă se va efectua strict conform programului, dacă este necesar cu implicarea echipamentelor de încărcare.
  • Controlul mișcării transportului încărcat se efectuează prin intermediul sistemelor moderne de urmărire în timp real, astfel încât clienții noștri știu întotdeauna unde se află încărcătura lor.
  • Contractul se finalizează prin semnarea actului de către beneficiar.

Transportul multimodal de marfă către Polonia și Uniunea Europeană, efectuat de compania de transport Fahrwest Logistics, ne permite să refuzăm să ne menținem propria flotă costisitoare și personalul de specialiști. Partenerii noștri dezvoltă afaceri, iar noi rezolvăm problemele logistice.

Cum este profitabil transportul multimodal de mărfuri

Transportul multimodal de mărfuri din Uniunea Europeană către Ucraina prevede utilizarea a două sau mai multe moduri de transport diferite (rutier, feroviar, fluvial, aerian) în cadrul unui singur contract. Această abordare permite asigurarea livrării mărfurilor indiferent de inaccesibilitatea punctelor de încărcare și descărcare, reducerea timpului „pe drum”, reducerea costului de transport datorită combinației strategice a diferitelor moduri de transport.

Avantajele acestei opțiuni constau în faptul că livrarea de marfă către Uniunea Europeană din Ucraina și înapoi este efectuată de diferite mijloace de transport pe diferite secțiuni ale rutei, dar este controlată și coordonată de o singură companie, care este executantul contractului. Cu cuvinte simple, specialiștii transportatorului se gândesc la traseu și aleg cele mai bune opțiuni de transport pe secțiunile sale individuale, ținând cont de posibilitățile și condițiile geografice, astfel încât marfa să fie livrată destinatarului cât mai repede posibil.

Cum lucrăm
  • Dacă sunteți interesat de livrarea de marfă multimodală din Ucraina în Polonia sau în Uniunea Europeană, contactați-ne prin telefon sau prin intermediul formularului de feedback de pe site.
  • Furnizați managerului datele de intrare despre natura și volumul încărcăturii, punctele de plecare și de destinație.
  • Specialistul va întocmi o rută optimă, va selecta transportul și va calcula costul serviciului, ținând cont de prețul pe 1 tonă.
  • Apoi se semnează un contract, în care se specifică termenii și prețul.
  • În etapa următoare începem să ne pregătim pentru livrarea încărcăturii multimodale din Uniunea Europeană fără complicații.
  • Se pregătește un pachet de documente, se aranjează asigurarea mărfii. Aceasta este o garanție că, în caz de forță majoră, clientul companiei de transport nu va suferi pierderi.
  • Apoi, Fahrwest Logistics efectuează transportul de marfă în etape: încărcare, livrare, descărcare.
  • În plus, pot fi oferite servicii conexe, cum ar fi brokerajul și depozitarea.

Cu Farwest Logistics, transporturile rutiere multimodale din Polonia, Uniunea Europeană către Ucraina și în direcția opusă sunt convenabile, sigure și profitabile. Puteți comanda un callback pentru a afla mai multe despre modul în care lucrăm. Vom fi bucuroși să vă oferim consultanță gratuită.